domingo, 4 de septiembre de 2011

Contes De Les Esferes



Contes De Les Esferes

És un projecte de tres artistes: una actriu, un músic i una escriptora. Fan contes musicats de creació pròpia. La seva intenció és que nosaltres, nens i adults, puguem gaudir de les seves històries musicades amb sentit de l’humor, ironia i diversió. Ja veureu que cada conte és una bombolla en la qual es pot viatjar... si voleu, és clar!

Elisabet Pérez Besa:

És l'escriptora dels contes.
Els seus contes per a infants i adults són suggestius i alhora crítics amb la realitat que ens envolta de manera que inciten "a pensar". Són narracions que no només pretenen entretenir i divertir, sinó també aportar continguts de caire filosòfic.
La seva formació s'ha mogut en l'esfera de les lletres. Ha estudiat filosofia i periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i a Sevilla. També ha fet diversos cursos relacionats amb el món de les lletres i les arts al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres de Catalunya i a la Universitat de Barcelona. Actualment estudia alemany a l'Escola Oficial d'Idiomes.
Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, com el setmanari La Marxa (Osona i el Ripollès). Després s'ha dedicat al món de l'ensenyament. Combina la seva professió (professora de filosofia) amb l'escriptura de contes per a nens i adults. També ha fet classes a primària, fet que li ha permès conèixer el món dels infants i inspirar algunes de les seves narracions. Actualment publica contes a la revista infantil Tretzevents.
Des del 2009 forma part integrant del projecte Contes de les Esferes.

Anna Cusell:

És l'actriu i cantant del grup.
Dóna veu als contes explicant i cantant les narracions amb una especial esponteneïtat. La seva interpretació genuïna aporta un aire fresc a les actuacions, ja que disposa d'una gran varietat de recursos teatrals i d'una veu excepcional.
La seva formació artística beu de diverses arts escèniques: dansa, teatre, cant i música. En destaquen: Estudis de cant i teatre musical a l'Estudi de Música de Tarragona (amb Teresa Valls i Isabel Soriano) i al teatre El Magatzem; el primer nivell del programa integrat de Teatre musical a l'Escola Youkali de Barcelona i, en aquesta mateixa ciutat, cursos d'Art Dramàtic a l'Escola del Teatre.
Té una àmplia experiència dalt dels escenaris: Ha fet teatre infantil i musical amb la Companyia Cant Teatre de Tarragona on ha treballat amb Sergi Xirinacs. Cal remarcar-ne el musical El Flautista d'Hamelin i l'obra infantil S'enfila un cranc (text d'Olga Xirinacs). També ha actuat amb la companyia de titelles La Jordana realizant l'espectacle Els amants de Sant Salvador.
En cinema ha participat en la pel·lícula Inconscientes de Joaquín Oristrell on interpreta el paper de ballarina.
Pel que fa a música i cant, ha fet diversos concerts d'estàndards de jazz amb Jordi Homs (veu) i Robert Tébar (piano). A més, amb Jordi Homs ha fet una gira interpretant música antiga pel sud de França. També ha format part del grup de pop-rock La Tarambanda que va ser finalista de diversos concursos com el Sona9.
Actualment canta amb el grup de blues La Lluna i Els Blau Blues.
Des del 2009 forma part integrant del projecte Contes de les Esferes.

Chema Orobitg:

És el músic del grup.
Musica els textos a partir de composicions pròpies. Toca la guitarra (elèctrica, acústica i clàssica MIDI), a més el baix elèctric de 6 cordes, teclats, efectes i altres estris. El seu peculiar estil i el gran ventall de gèneres que domina fa que les músiques es fusionin a la perfecció amb les narracions.
En Chema va començar la seva vida musical al 1976 a l'edat de 12 anys. Des d'aleshores ha estat un compositor inquiet i autodidacta. Les seves influències són molt variades. Pel que fa als clàssics i a la música antiga en destaquen John Dowland, Bach, Sor, Leo Brouwer... En música moderna té especials influències del rock simfònic, rock progressiu, rock psicodèlic, blues, soul, funk, tot tipus de jazz, country, música experimental i alternativa, new age i electrònica. Tot ells l'han ajudat a crear un estil personal i propi.
S'ha format en diversos camps: guitarra clàssica amb Pilar Ramon, mètode Miguel Ángel Cherubito, Alicia Barbod i Mirza Sierra; jazz (guitarra i piano) al Taller de Músics de Barcelona; baix elèctric amb Ramon Teixidó a l'Estudi de Música on també ha estudiat cant amb Teresa Valls i, finalment, solfeig i harmonia al Conservatori de Tarragona, Taller de Músics i Estudi de Música.
Durant els anys 80 i 90 en Chema ha tocat en grups de diferents estils musicals composant, arranjant i enregistrant temes propis. En destaquen: GEA (country-folk), ELF (rock instrumental), HARNAKIS (rock simfònic progressiu) amb qui va enregistrar el cd conceptual Numb eyes, the soul revelation, editat per la discogràfica francesa Musea Records i distribuït per Europa, Estats Units i Àsia. Cal destacar que el tema Temps d'ésser va ser seleccionat per formar part del Lp recopilatori EXPOSURE 88 de grups de rock progressiu europeu. Amb el grup QUATRO (pop-rock progressiu) va participar al concurs “En busca del vinilo” de Tele5 amb la cançó Tras la puerta de tu habitación. Finalment, amb TAXI (pop-rock progressiu) va enregistrar (en dues edicions diferents: anglès i castellà) el cd Taxi.
Des del 2007 ha tocat al Combo-jazz EdM (Estudi de Música) i forma part de la Big Band EdM de Tarragona, ambdues dirigides per Paco Martín París.
Des del 2009 forma part integrant del projecte Contes de les Esferes.



No hay comentarios:

Publicar un comentario