jueves, 30 de junio de 2011

Anna Roig i L'ombre de ton chien



Anna Roig i L'ombre de ton chien 

És un grup de música català (Penedès), establert en 2005. El grup és format per la compositora i vocalista Anna Roig i els quatre arranjadors, "L'ombre de ton chien". Destaquen per combinar amb naturalitat el francès i el català en les seves cançons. Les seves presentacions combinen cançó francesa, Jazz, Tango, Bolero, pop i teatre.

El grup va néixer l'estiu del 2005 al Penedès. El grup pren el seu nom de l'última frase de la cançó "Ne me quitte pas" de Jacques Brel.

El grup és la culminació de dos projectes: l'un, el d'Anna Roig, com a cantautora; l'altre, el de L'ombre de ton chien, com a grup de música. Atrets per la música francesa, tots dos van decidir unir-se per recórrer la geografia catalana i francesa, fent versions i adaptacions d'un ampli repertori de temes de la Cançó.
Al cap d'uns anys van decidir posar fil a l'agulla i emprendre un projecte propi: el d'Anna Roig i L'ombre de ton chien, un disc de cançons pròpies, compostes i cantades per Anna Roig amb els arranjaments dels chiens. Les seves produccions això són caracteritzades per una fusió de la música i el teatre.

Anna Roig i L'ombre de ton chien (2009) és el primer disc. Va sortir a la llum el maig del 2009. En aquest primer disc, inspirat en la cançó francesa i abellit amb tocs de pop i de jazz, Anna Roig ens vol explicar petites històries quotidianes i d'altres amb un punt de surrealistes, però totes molt properes i quotidianes: "Volem arribar al públic per tots els sentits". Té déu cançons, de les quals quatre són en francès, cinc en català i una combina totes dues llengües.

En el segon disc, Bigoti vermell (2011), Anna Roig vol capgirar les coses que l'empipen, com si fos tan senzill com dibuixar un bigoti vermell en una fotografia. Té onze cançons, de les quals tres són en francès, set en català i una combina totes dues llengües. El primer senzill del disc és la cançó que porta el mateix nom que el disc, Bigoti vermell.

El tercer disc va ser Un pas i neu i un pas, publicat en 2014. L'àlbum conté "Que bé, ser aquí", que es va presentar a Els matins a TV3

Discografia

2009 Anna Roig i L'ombre de ton chien
2011 Bigoti vermell
2014 Un pas i neu i un pas



No hay comentarios:

Publicar un comentario