Jofre Bardagí


Jofre Bardagí

És fill de l'anomenat "mestre Bardagí" i tota la vida ha estat en contacte directe amb el món musical. Cantant, compositor, guitarrista i productor, ha treballat en diferents projectes.


El primer va ser el grup Glaucs, format el 1994. En pocs anys, amb cançons com ara "Històries curtes" i "Ulls glaucs" com a identificatives, el grup va fer-se un lloc en el saturat mercat del rock català i van arribar a editar cinc discos, dos d'ells en directe. Els més destacats són Simbènia (1998) i Si Vols Venir (2000), el més madur dels seus àlbums.

El 2003, després d'una època d'entrebancs, els Glaucs es dissolen i Bardagí, amb alguns exmembres de la banda, formen Nut.


No obstant això, Jofre es va anar desvinculant del grup per dedicar-se a altres projectes, com la composició de l'himne dels Special Olympics del 2003, la cançó "Jugarem a estimar-nos" que Andorra va portar a Eurovisió, cançons pel Tricicle, o col·laboracions amb grups, com la que va fer amb La Puerta de los Sueños en la producció del disc La Marató de TV3  (2007).
Deprés de 12 anys de carrera, publica el seu primer àlbum en solitari: Jo Faig Cançons (2007). Aquest, enregistrat entre Barcelona i Buenos Aires, està ple de temes personals i sincers.


 El tema que posa nom al disc, "Jo faig cançons", ha sigut premiat amb el guardó de millor lletra de cançó als Premis Enderrock 2007.No hay comentarios:

Publicar un comentario